Test: E-Wheels E2 Max
Utgått modell - ikke lenger tilgjengelig for salg
Egenskaper:
✔️ Optimal rekkevidde: 60 Km
✔️ Veldig god i motbakke (48V x 29A)
✔️ Maks førervekt: 125 kg
✔️ Populær i spark-miljøet
Ting å tenke på:
🔻 Realistisk rekkevidde: 40 kvm
🔻 Middels kjørekomfort
🔻 Egenvekt 23 kg
🔻 Ikke lenger tilgjengelig
El sparkesykkelen E2S V2 Max fra E-Wheels er tidligere testvinner i vår el sparkesykkel test, og var å anse som den kraftigste sparken med én motor, som dro deg enkelt opp i bratte bakker. Dette var kanskje den mest populære modellen i spark-miljøet, med god rekkevidde og driv.
Ting å tenke på: Sammenlignet med de to andre testvinnerne våre har den litt dårligere kjørekomfort hvis du skal kjøre lengre enn 10 km. Den har bremser foran og bak men som styres i en, ingen dempere, litt høy egenvekt, og litt klønete plassering av ladeporten. Akselerasjonen er også litt brå så dette anbefaler vi å stille inn i appen.
Ny versjon i 2024: Denne modellen har kommet i en ny utgave som fortsatt selges med samme navn. Den nye modellen har demper foran, men litt svakere kontroller (23A) som gjør den noe svakere i de bratteste motbakkene sammenlignet med sin forgjenger (avbildet over). Her er link til ny utgave:
Trykk her for å gå tilbake til samletesten vår
Rekkevidde
El sparkesykkelen E2S V2 Max (utgått versjon) har en batterikapasitet på (48V x 13.5Ah) 648 Wh som gir en optimal rekkevidde opp til ca. 60 kilometer, avhengig av førervekt, temperatur, stigningsprosent og vind.
Tek.no testet denne på høsten og klarte 40 km, mens Ruben fra YouTube kanalen Gøy å teste kom 44 km i bare noen plussgrader. Da jeg testet denne selv kom jeg ca. 40 kilometer, og følgelig er realistisk rekkevidde ca. 40 km.
El-sparken har en motorkraft på nominelt 600 Watt og maksimalt 1600 Watt som kan konverteres til 0.8 til 2.1 hestekrefter. Dette er med andre ord en svært kraftig el sparkesykkel. Til sammenligning har en svak moped 2 hestekrefter, men også en egenvekt på 70 kilo.
Effekt i motbakke
E2S V2 Max fra E-Wheels (utgått versjon) var etter min mening den elektriske sparkesykkelen som dro deg lettest opp bratte bakker hvis vi ser bort i fra E4 Max frem til 2024, og typiske off-road sparker med dobbel motor. Den totale effekten (48V x 29A) i motbakke utgjør nominelt 1392 Watt.
Nøkkelen ligger i den sterke kontrolleren med 29 Ampere, kombinert med det høye spenningstrykket (Volt) fra batteriet. Ikke bland det med motorkraften. Hvis du bor i områder eller bymiljø med mange veldig bratte bakker, så er dette det beste valget.
Testvinneren fra E-Wheels (utgått versjon) vil dra en person med normalvekt (ca. 80 kg) opp bakker med en stigningsprosent opp til 20%. Til sammenligning har Trollstigen i Geiranger en gjennomsnittlig stigningsprosent på 7.1%, hvorav det bratteste partiet er på 12%.
Plasseringen av selve motoren er på bakhjulet istedenfor på forhjulet som vi gi enda bedre driv i motbakker.
Komfort
E2S V2 Max (utgått versjon) er ikke like komfortabel som Bydue S1 eller E-6060FRS fra E-Way, og har verken demper på forhjulet, eller bakhjulet. Men den har 10” tommer luftfylte (myke) dekk. Du kan velge å kjøpe (harde) punkteringsfrie dekk hos E-Wheels hvis du ønsker.
Fordelen med luftfylte dekk er at de er vesentlig mer behagelige å kjøre på, men de punkterer også lettere. Hvis du skal bytte dekk selv er dette en svært tidkrevende prosess, men også dyrt - så kjør forsiktig.
Sikkerhet
Noe av det viktigste med å bruke en elektrisk sparkesykkel er uten tvil at den er- og oppleves som trygg å bruke.
I motsetning til testvinneren fra E-Way (Wilfa) og Bydue så bremser du på forhjulet- og bakhjulet samtidig (trommelbrems foran og elektronisk bakbrems), mens på de to andre modellene så gjøres dette uavhengig av hverandre. Dette er litt uvant i starten men går seg fint til.
Den er ikke 100% lovlig ift hvit eller gul refleks på sidene slik som E-Way sine nye modeller, men den har rød refleks bak og hvit refleks foran. Den har også en ringeklokke som er standard for alle el-sparker, og en støtte på siden.
Funksjoner
Som de aller fleste elektriske sparkesykler kan også E2S V2 Max foldes sammen for å ta den med på kollektiv trafikk eller i bilen. Hastighet, akselerasjon og bremser kan reguleres i appen på mobilen, og den har også cruisecontrol.
Den er tilgjengelig i to modeller der den ene har en sperre på 20 km/t og er lovlig, mens den andre kommer uten sperre og har en maks hastighet på 40 km/t.
Vanntett
E2S V2 Max (utgått versjon) markedsføres også som vanntett med IP56, men vi har ikke fått verifisert hvorvidt det gjelder alle deler slik som ved motoren og batteriet.
Når kunder har spurt E-Wheels om hvorvidt understellet kan spyles ifm. å fjerne salt i vinter halvåret, svarer E-Wheels at de ikke anbefaler det, men heller at man tørker av med en klut. Det får oss til å tro at bare deler av sparken er vanntett.
Hvis du er på jakt etter en el-sparkesykkel som vi vet er vanntett, så kjøp Bydue S1.
Service
E-Wheels har produsert flere tekniske videoer på YouTube som viser deg hvordan du skifter dekk, bytter skjerm, motor og alt mulig annet som man ellers gjør på et verksted.
Alternativt kan du levere sparken til butikken / verkstedet i Oslo, Tønsberg eller Hokksund. I løpet av 2022 vil de åpne flere av sine egne verksteder (E-Mexx) i Trondheim og Bergen.
Billigere alternativ: Hvis du ønsker en billig- men likevel kraftig og god el sparkesykkel så anbefaler vi E-Wheels sin tidligere testvinner E2S V2.